Reserapport London

Liksom i Sverige har Storbritannien fått sin beskärda del av utmaningar med förändrat konsumtionsbeteende och strukturomvandlingar inom retail. Till det lägger vi Brexit med allt vad det kan komma att innebära. Men efter bara en kort stund i London kan vi konstatera att staden i allra högsta grad fortsatt känns som en frodig handelsstad med välbesökta butiker som genererar högt påsindex varvat med både trendiga såväl som klassiska restauranger, barer och caféer med fullsatta bord. Pulserande, levande och precis som det ska vara i London.

Shopping värdig en storstad
London med sitt stora retailutbud visar upp både storslagna flagship stores och nischade konceptbutiker. Uttrycket ”något för alla” känns som att det uppstod i just den här staden. Den stora mängden köpsugna turister sida vid sida med alla Londonborna skapar ett massivt flöde på gatorna som får ögonen att tåras av lycka på varenda uthyrare och etablerare.

För shopping i de stora kedjorna och i premiumbutiker är det Regent Street och Oxford Street som gäller. Här är det högt tryck på de myllrande gatorna och vi såg någon enstaka vakans, men inget anmärkningsvärt. Det här området har också de högsta hyrorna i London. På New Bond Street och de närliggande kvarteren hittar man lite mindre varumärkesbutiker där nästan alla uteslutande är i premium- eller lyxsegmentet. De här gatorna har en smalare målgrupp och är lugnare. Besöker du Savile Row så får du en inblick i Londons fina skrädderitraditioner. Stiligt minst sagt.

London har ett antal stora varuhus vara det mest klassiska är Harrods’s. Den som vill shoppa premium och lyx besöker Harvey Nichols, Selfridges eller Libertys. För budget gäller Primark och de andra varuhusen kan du hoppa över, de känns inte särskilt intressanta och verkar gå en oviss framtid till mötes.

Ett besök i ständigt aktuella Covent Garden är ett måste när du är London. Den här stadsdelen präglas delvis av låghusbebyggelse och gågator. Vad mycket det gör för miljön och känslan! Notera gärna hur man arbetar med gaturummet i form av sittbänkar, växter och lekmiljöer. Här hittar du en uppsjö av varumärkesbutiker i olika prisklasser som var och en gjort sitt eget statementuttryck. I Covent Garden kan du se ett supertrendigt varumärke ligga granne med den mest traditionella engelska puben du kan tänka dig.

Ett intressant stadsdelutvecklingsprojekt att besöka är Cole Drop Yards. Här har man från ett gammalt järnvägsområde där det nattetid hölls hemliga ravefester (har vi hört från en säker källa) utvecklat ett område med en eklektisk blandning av trendiga butiker och matställen. Området kantas av Regent’s Canal, ta gärna en promenad längs den och kika på kanalbåtarna, en av dem är faktiskt en flytande barber shop. Och på vägen därifrån, missa inte Harry Potter-butiken på Kings Cross Station.

Att upptäcka i London är de konceptualiserade butikerna med ett secondhandutbud som verkligen inspirerar. Det här är ett område som verkligen kan utvecklas på den svenska marknaden. Besök gärna Rokit’s Vintage, Picknweight och ett antal butiker på Portobello Road. Snyggt paketerat, personligt och hållbart.

Strosa gärna runt i Shoreditch och Brick Lane-området, det här är delar av London som ständigt uppdateras och bjuder på överraskningar. Besök Boxpark som är nytänkande containerlösningar med ett minst sagt unikt och nischat utbud. Här kan du shoppa trendiga varumärken, äta och dricka på de coolaste ställena eller varför inte besöka Get A Drip som genom att injicera en mix av vitaminer säger sig kunna råda bot på både förkylning, jetlag och baksmälla. Boxpark finns på flera ställen i London.

Nöje och saker att göra, wow!
Om saker att göra i London har det säkert skrivit spaltkilometer och vi aspirerar inte på att bräcka det. Men förstås; alla sevärdheter, fotbollen, museerna och musikalerna gör att du lätt kan stanna länge här och ha väldig, väldigt trevligt. Vi valde en musikalkväll och kan varmt rekommendera &JulietShaftesbury Theatre som är en modern och uppochnervänd version av Shakespeare´s klassiska verk Romeo & Julia tonsatt som en hommage till vår egen Max Martin och hans fantastiska låtskatt.

Och till sist det bästa av allt – maten och drycken
London erbjuder ett brett och fantastiskt utbud av mat och dryck. Du inte kommer att åka hungrig härifrån och du, din mun och din mage kommer garanterat få många härliga upplevelser tillsammans. Frukost, lunch, afternoon tea, middag, drink; ställena är otaliga och vi vågar lova upplevelser och inspiration. Nedanstående är bara en liten bråkdel, det finns många fler caféer, barer och restauranger att upptäcka. Här kommer några av våra favoriter:

Frukost
Baltazar – Klassisk meny och excellent service, passar även för brunch och lunch
Albion – Klassisk meny i trendig tappning
Le Pain Quotidien – Internationell kedja

Lunch
Avobar – Kom tidigt eller var beredd på att få köa
Frenchie – Kockkrogskänsla, stiligt och omhändertaget
Seven Dials Market – Modern och mycket välbesökt foodhall

Afteroon Tea
The Library at Country Hall, Marriott Hotel – Utsikt över Themsen och Big Ben, free flowing champagne (bara en sån sak)
The Harrods Tea Room – Kan det bli tjusigare?

Bärs och Fish&Chips
Vilken traditionell engelsk pub som helst Kommentarer överflödiga

Middag
Hakkasan – Internationell kedja, fantastiskt asian crossovermeny
Oren – Trendigt, trendigt
Bibendum – En riktig klassiker
Fatt Pundit – Modernt indiskt kök
Roka – Japansk restaurang som fått flera priser
Barrafina – Spanskt koncept, finns på ett antal adresser

Bar
14 Hills – Trendigt, snyggt och utsikt över London
The Savoy Hotel’s Beaufort Bar – Lyxigt, kan vara svårt att komma in på helgerna
The Mandrake Hotel – Snygg hotellbar
The Connaught – Prisvinnande bar i mästarklass som gör de absolut coolaste drinkarna

Hur kan vi hjälpa dig?

Boka ett kostnadsfritt möte där vi analyserar dina behov inom etablering, förmedling eller uthyrning.

Boka en kostnadsfri
konsultation